Põhja-Korea kõrge ametnik sõidab Ameerikasse külla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Choe Ryong Hae.
Choe Ryong Hae. Foto: AFP/SCANPIX

Põhja-Korea kõrgetasemeline delegatsioon alustas reedel teekonda Pyongyangist Nicaraguasse, et osaleda president Daniel Ortega ametissevannutamise tseremoonial.

Delegatsiooni juhib erisaadikuna Põhja-Korea liidri Kim Jong Uni lähedane abi Choe Ryong Hae.

Choest on saanud oma suhteliselt arvukate välisreiside tõttu Põhja-Korea valitsuse välispoliitika nägu. Ta on Põhja-Korea ühe kõige mõjuvõimsama institutsiooni, riigiasjade komisjoni aseesimees ja Korea Töölispartei keskkomitee aseesimees, kuuludes ka võimupartei poliitbüroosse.

Kim Jong Un ei ole teinud veel ühtegi ametlikku välisvisiiti, kuigi on olnud võimul juba rohkem kui viis aastat. Choe on käinud tema eriesindajana muu hulgas kõnelustel Moskvas ja Pekingis ning hiljuti juhtis ka Pyongyangi ametlikku delegatsiooni Kuuba kunagise kauaaegse liidri Fidel Castro matustel. Eelmisel aastal juhtis ta ka Põhja-Korea esindust Rio de Janeiro suveolümpiamängudel.

Choe ja teda saatev delegatsioon alustasid reede hommikul teekonda Nicaraguasse lennukompanii Air Koryo reisiga Venemaale Vladivostokki. Seejärel suundutakse Moskvasse ja sealt Havanna kaudu sihtpunkti.

Põhja-Korea ja Nicaragua diplomaatilised suhted said alguse 1979. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles