Euroopasse saabub Ühendriikide tankibrigaad (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankid Abrams mullu suvel Lätis.
Tankid Abrams mullu suvel Lätis. Foto: Reuters/ScanPix

Sel nädalal hakkavad NATO idatiiva tugevdamiseks Euroopasse jõudma USA tankibrigaadi sõjaväelased, edastas täna Poola raadio.

Juulis leppisid NATO riigid Varssavi tippkohtumisel kokku liidu idatiiva tugevdamises, paigutades Baltimaadesse ja Poola umbes tuhandemehelised lahinguüksused.

Lisaks sellele saabuvad operatsiooni Atlantic Resolve käigus Kesk- ja Ida-Euroopasse ligi 4400 seni Colorados asunud USA kolmanda tankibrigaadi sõjaväelast.

Gentuur IAR edastas, et brigaadi varustus – nende seas tankid Abrams ja soomukid Bradley –  toimetatakse tänaseks Saksamaale Bremenhaveni sadamasse. Sõjaväelasi hakatakse Euroopasse edasi saatma sel nädalal ja see protsess võtab umbes kaks nädalat. Allüksuste juhatus hakkab paiknema Poolas.

USA sõjaväelased paigutatakse Leetu, Lätti, Eestisse, Bulgaariasse ja Ungarisse, edastas agentuur. Esialgu oli plaanis, et nad saabuvad jaanuari lõpus, kuid president Barack Obama kiirendas protsessi, et 20. jaanuaril ametisse astuv Donald Trump seda peatada ei saaks.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles