ÜRO vallandas mässulistega tantsu löönud töötajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Ühinenud Rahvaste Organisatsioon (ÜRO) teatas, et vallandas neli oma Colombia rahuprotsessi jälginud vaatlejat selle eest, et nad keerutasid vana-aastaõhtul marksistlikku mässuliste grupeeringusse Revolutsioonilised Relvajõud liikmetega tantsu.

ÜRO hoiab silma peal FARCi relvitustamisel, et garanteerida ligi pool sajandit kestnud relvakonfliktile koitev rahulik lõpplahendus.

Skandaal puhkes siis, kui televisiooni lekkis salvestis sellest, kuidas siniseid vormiveste kandvad töötajad tantsisid koos Põhja-Colombias laagris asuvate mässulistega, kes valmistusid relvi loovutama.

ÜRO teatas seepeale, et nende käitumine oli ebaprofessionaalne ning ei peegelda mitte kuidagi nende missiooni tegelikke prioriteete. Vaatlejate nimesid ja rahvust ei täpsustatud, kuid väidetavalt on neist üks portugallane.

1964. aastal asutatud FARCIi ligi 5700 võitlejat kogunevad praegu selleks spetsiaalselt määratud 26 tsooni, et panna seal kuue kuu jooksul maha oma relvad. ÜRO on saatnud toimuvat jälgima 280 vaatlejat, nende arv tõuseb varsti 450 peale.

Konflikti käigus FARCiga on saanud surma rohkem kui 260 000 inimest.

Vaata videost, kuidas ÜRO töötajad mässulistega tantsujalga keerutavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles