Malaisia reisilennuki otsingud lõppevad kahe nädala pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katastroofis lähedase kaotanud Malaisia laps.
Katastroofis lähedase kaotanud Malaisia laps. Foto: AP/Scanpix

Kahe ja poole aasta eest India ookeani kohal kadunuks jäänud Malaysia Airlinesi lend MH370 otsingud lõpetatakse kahe nädala pärast, ütles täna Malaisia transpordiminister.

«Teeme nende kahe nädala jooksul viimase katse,» lausus minister Liow Tiong Lai ajakirjanikele. «Loodame, et leiame lennuki üles.»

Liow ei täpsustanud otsingute lõpetamise kuupäeva, kuid ütles, et pärast 120 000 ruutkilomeetri suurusel alal läbi viidud otsingu raporti avaldamist tuleb kokku kolme osapoole kohtumine. Malaisia võimud on varem öelnud, et püüdlused lõppevad selle aasta algul. Viimane otsimislaev alustas detsembris teekonda India ookeani lõunaossa.

Malaysian Airlines Boeing 777 kadus 2014. aasta 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Pardal oli 239 inimest. Arvatakse, et lennuk kukkus India ookeani, kuid hoolimata ulatuslikest süvaveeoperatsioonidest Austraalia läänerannikuga kohakuti jääval alal ei ole ühtki rusutükki leitud.

Otsinguid juhtiv Austraalia transpordiohutusbüroo (ATSB) ütles detsembris raportis, et lennuk ei ole peaaegu kindlasti praeguses otsingupiirkonnas ja võib olla hoopis tükk maad põhja pool.

Austraalia, Malaisia ja Hiina – kust oli pärit suurem osa reisijaist – on otsustanud operatsiooni lõpetada, kui otsingud praeguses piirkonnas osutuvad tulutuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles