Iraagi väed vallutasid ISISe käest mitu küla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi valitsusvägede võitlejad.
Iraagi valitsusvägede võitlejad. Foto: Reuters/ScanPix

Iraagi valitsusväed on vallutanud riigi lääneosas Süüria piiri lähedal terrorirühmitiselt Islamiriik (ISIS) mitu küla, teatasid sõjaväe esindajad täna.

Neljapäeval alanud pealetungi peamised sihtmärgid on Iraagi kõige läänepoolsemad linnad Aanah, Rawa ja Al-Qaim. See on viimane suurem asustatud ala, mis hiigelsuures Anbari provintsis on veel ISIS kätte jäänud.

«Meie väed vabastasid Daeshi käest seitse küla Haditha ja Aanah' linna vahel,» ütles Jazeera väejuhatuse ülem kindralleitnant Qassem al-Mohammedi ISISe araabiakeelset lühendit kasutades. 7. diviisi ülem kindralmajor Noman Abed al-Zobai lisas, et seitse küla on vallutatud ja valitsusväed on jõudnud Aanah'st kagusse jääva Al-Sagra lähistele.

Iraagi väed suutsid 2016. aastal suure osa Anbari provintsist tagasi vallutada, ISISe käest võeti ära ka provintsipealinn Ramadi ja Fallujah' linn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles