Trump küsib Kongressilt raha Mehhiko müüri jaoks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide järgmise presidendi Donald Trumpi meeskond andis vabariikliku erakonna juhtkonnale mõista, et Trumpi eelistuseks oleks leida juba aprillikuuks rahalised vahendid Mehhiko piirile loodava müüri jaoks.

Palve on vastuolus Trumpi ühe peamise valimislubadusega – et rajatava müüri eest tasuks täies mahus Mehhiko. Ent juba oktoobris vihjas miljardär esimest korda, et kõigepealt kannab kulud Ameerika ning Mehhiko võib need hiljem järkjärguliselt hüvitada.

Trump kaitses oma uut ettepanekut Twitteris, kus selgitas, et uue taktika peamiseks põhjuseks on selle läbiviimise kiirus. Ebaaus meedia ei kajastavat, et hiljem on kõik ikkagi plaanis Mehhikolt sisse nõuda.

Vabariiklasest kongressiliige Steve Scalise keeldus kommenteerimast, kas rahvaesindus oleks nõus ehituse eest tasuma. «Me tahame, et president Trumpil oleks müüri ehitamiseks kõik vajaminevad vahendid,» lausus ta. «Oleme temaga detailide osas kõneluses, kuni ta paneb kokku meeskonda,» lausus Scalise.

«Meie tahame ehitada müüri. Tema tahab ehitada müüri,» lisas ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles