Brasiilias puhkes ohvriterohke vanglamäss

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Põhja-Brasiilias Roraimas täna puhkenud vangide mässu käigus on kohalike võimude andmeil surma saanud juba 33 kinnipeetavat. 

Mäss algas täna koidiku ajal. Valitsus süüdistab rahutuste tekkes riigi kõige laiaulatuslikumat kuritegelikku jõuku Primeiro Comando da Capitali.

Mitmetel surmasaanutel on raiutud maha pea ja nende laibad on visatud üle müüride. 

Rühm vange põgenes vanglast kohaliku aja järgi kell kolm öösel. Enne seda jõudsid nad tappa mitmeid rivaalitsevasse vanglajõuku kuulujaid. Sel ajal oli vanglas umbes 1500 kinnipeetavat ning neid ohjeldamas 15 valvurit.

Põgenikud on nüüdseks tagasi oma kongides. Võimud reageerisid kiirelt, kui saatsid kohale sõjaväepolitsei ning eriväelased. «Asi polnud kõige hullem, sest jõudsime reageerida,» lausus üks valvur.

Tegu oli Brasilia kolmanda ohvriterohkeima vanglarahutusega läbi aegade. Esikohta hoiab Carandiru vanglamäss aastal 1992, mil surma sai 111 kinnipeetavat.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles