Kreekas kinni peetud vasakäärmuslaste juht alustas näljastreiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näljastreiki alustanud Paula Roupa
Näljastreiki alustanud Paula Roupa Foto: PANAYIOTIS TZAMAROS/AFP/Scanpix

Kreeka vasakäärmuslaste juhtliige, kelle politsei eile pärast nelja-aastast jahti kinni pidas, alustas koos vangis viibiva partneriga näljastreiki protestiks nende kuueaastasele pojale osaks saanud kohtlemise vastu.

48-aastane Paula Roupa rühmitusest Revolutsiooniline Heitlus peeti kinni Ateenas eile hommikul, teatas politsei. Roupaga koos peeti kinni ka 25-aastane naine, keda kahtlustatakse tema varjamises.

Täna astuvad mõlemad kohtu ette.

Roupa ütles avalduses, mille luges ajakirjanikele ette tema õde, et võimud ähvardavad ta poja sotsiaalasutusse paigutada, ehkki naise õde ja ema on taotlenud lapse ajutist hooldusõigust.

Vangide õiguste eest võitlev organisatsioon süüdistas võime lapse kättemaksuks pantvangi võtmises ning lubas toetada Roupat ja tema partnerit, terrorismis kahtlustatavat Nikos Maziotist näljastreigis protestiks lapse kohtlemise vastu.

Roupa ja rühmituse kaasjuht Maziotis peeti koos kinni 2010. aastal. Nad vabastati kohtuistungi eel tingimisi 2011. aastal, kuid seejärel nad kadusid. Maziotis võeti Ateenas kinni 2014. aastal pärast tulevahetust politseiga. Kaks aastat hiljem üritas Roupa teda varastatud kopteriga vanglast päästa.

Rühmitus kerkis esmakordselt esile 2003. aastal ning võimud pidasid seda omal ajal riigi üheks ohtlikumaks vasakäärmuslikuks rühmituseks, Euroopa Liit ja USA on kandnud selle terrorirühmituste nimekirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles