Verhofstadt kandideerib europarlamendi juhiks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guy Verhofstadt.
Guy Verhofstadt. Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Parlamendi peamine läbirääkija Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise üle Guy Verhofstadt teatas täna tänaeuroparlamendi juhiks kandideerimisest. 

Endine Belgia peaminister ja europarlamendi liberaalide rühma esimees Verhofstadt soovib asuda sakslase Martin Schulzi asemele, kes teatas novembris otsusest tagasi astuda, et  kandideerida Saksamaa valimistel.

Verhofstadti vastaskandidaatideks on itaallane Antonio Tajani paremtsentristlikust Euroopa Rahvaparteist ja sotsialist Gianni Pittella samuti Itaaliast.

«Praegustel ebakindlatel ja rahututel aegadel, mil Euroopat ähvardavad igasugused natsionalistid ja populistid, on meil vaja visionääre, sillaehitajaid ja kompromissimeistreid,» ütles Verhofstadt Facebookis avaldatud videos. «Ja mina tahan olla üks neist.»

«On aeg muutuseks, aeg kõigi euroopameelsete jõudude laiapõhjaliseks koalitsiooniks, mis seaks esikohale Euroopa kodanike huvid,» lisas ta.

Verhofstadt määrati septembris europarlamendi pealäbirääkijaks Brexiti teemal, kuid parlamendi esimeheks saades loobub ta ilmselt sellest positsioonist, sest ELi allikate sõnul olevat raske kahte tööd korraga teha. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles