Torm uhtus Saksamaa rannale tuhandeid plastmune (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaad räsinud torm Axel
Saksamaad räsinud torm Axel Foto: JENS BUTTNER/AFP/Scanpix

Väike saar Saksamaal leidis peale kolmapäeval riiki räsinud tormi Axelit eest omapärase üllatuse, vahendab Deutsche Welle.

Axel, mis tõi endaga Saksamaa põhjarannikul kaasa üleujutusi ja kahjustas hooneid, uhtus Hollandi piiri ääres asuva Langeoogi rannale elanike üllatuseks ka omapärase kingituse- kümneid tuhandeid värvilisi plastmune.

Plastmunad, milles peidus väike mänguasi, pärinevad tõenäoliselt Taani kaubalaevalt, mis tormi tõttu pardalt mitu konteinerit kaotas. Väikese 1000 elanikuga kogukonna linnapea Uwe Garrelsi sõnul otsustati, et kohaliku lasteaia lastel lubatakse koguda nii palju mune, kui nad jaksavad. «Üllatusmunad pääsesid vabadusse,» naeris Garrels.

Garrels lisas, et kui mõni ettevõte seda nüüd varguseks peab, on nad teretulnud need kümned tuhanded munad saare rannalt ära koristama. Koos munadega oli rannale saabunud ka väga suur hulk plastkotte ja muud pakkematerjali.

Eile asusid saareelanikud moodustama koristusgruppe, et rand taas puhtaks saaks. 

Üllatusmunad Langeoogi rannal.   Foto:  
Üllatusmunad Langeoogi rannal.   Foto:  Foto: Kuvatõmmis portaalist
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles