Trump tõrgub Venemaad süüdistamast

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgeolekujuhid Michael Rogers (paremal), James Clapper (keskel) ja Marcel Lettre üleeile senatis aru andmas.
Julgeolekujuhid Michael Rogers (paremal), James Clapper (keskel) ja Marcel Lettre üleeile senatis aru andmas. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/Scanpix

Kuigi 20. jaanuaril Valges Majas tööle asuv Donald Trump kahtleb väidetes Venemaa sekkumise kohta mullu novembris talle võidu toonud Ühendriikide presidendivalimistel, kinnitavad Ameerika julgeolekujuhid vastupidist.

Julgeolekujuhid andsid üleeile selgitusi häkkimist uurivale senati relvajõudude komiteele. Luurekoordinaator James Clapper, riikliku julgeolekuagentuuri juht Michael Rogers ja asekaitseminister luureküsimustes Marcel Lettre kinnitasid, et häkkimise ning dokumentide lekitamise taga oli Venemaa.

Mitu Ühendriikide meediaväljaannet viitas julgeolekuallikatele, kelle sõnul on uurimise käigus tehtud kindlaks häkkimisega seotud konkreetsed isikud. Tõendite hulgas olevat salvestus vestlusest, milles Vene valitsusametnikud rõõmustavad Trumpi võidu üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles