Austerlane sai Zürichis lubadeta sõitmise eest 34 000 eurot trahvi (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi frangid
Šveitsi frangid Foto: MICHAEL BUHOLZER/REUTERS/Scanpix

Šveitsi politsei pidas Austriast Bregenzist pärit Marcel E. kinni ja mõistis talle kehtetu juhiloaga sõitmise eest 34 000 eurot trahvi, vahendab The Local. 

Austria juhiload muutuvad peale 12 kuud Šveitsis elamist kehtetuks ja selle uuendamine on autojuhi kohustus. Marcel E-l oli esmase rohkem kui 16 000-eurose trahvi maksmiseks aega läinud aasta novembrikuuni. Kuna ta seda ettenähtud ajaks ei tasunud, lisati sellele detsembris rohkem kui 17 000-eurone trahv.

25-aastane austerlasest elektrik on otsustanud palgata advokaadi ja trahv edasi kaevata.

Šveitsis kehtestati uus sõiduki juhtimisseadus 2015. aastal, millega tõusid märgatavalt trahvid kehtiva juhiloata sõitmise ja kiiruse ületamise eest. Näiteks mõisteti ühele kiirust ületanud šveitslasele 18 kuud vangistust, 3700- eurone trahv ja kaheaastane juhiloa kaotus. Mees sõitis 149 kilomeetrise tunnikiirusega alas, kus kiirus oli piiratud 80 kilomeetrile tunnis. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles