Hollandi politsei konfiskeeris ajakirjanikult MH17 hukupaiga esemeid (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelne separatist Malaysia Airlinesi lennu MH17 rusudel.
Venemeelne separatist Malaysia Airlinesi lennu MH17 rusudel. Foto: MAXIM ZMEJEV/REUTERS/SCANPIX

Hollandi politsei võttis ajakirjanikult ära Ida-Ukraina kohal alla tulistatud Malaysia Airlinesi lennuki lend MH17 hukupaigalt leitud esemeid, mille hulgas võib olla ohvrite jäänuseid, ütles täna prokuratuur.

Politsei oli vabakutselisel ajakirjanikul Michel Spekkersil vastas, kui too eile õhtul pärast õnnetuspiirkonna külastamist ja sellest artikli kirjutamist Amsterdami Schipholi lennuväljal maandus.

Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud lennuk, pardal 298 inimest, tulistati alla 17. juulil 2014 Ida-Ukraina kohal. Suurema osa reisijaist moodustasid hollandlased.

Hollandi juhitud juurdlus jõudis eelmise aasta septembriks järeldusele, et lennukit tulistati Ukraina separatistide alalt Venemaalt pärit BUK-raketiga. Kes seda tegi, ei ole ikka veel lõplikult selge.

Prokurörid ütlesid täna, et Spekkers keeldus õnnetuspaiga fotosid ja filmimaterjali loovutamast. Muu hulgas oli tal kaasas mitu kotti metallosi ja objekt, mis võib olla osa inimese kehast. Kõike seda uuritakse võimalikult kiiresti.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles