Meeste raske võitlus progressi tuuleveskitega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naispolitseinikud Esimene maailmasõja ajal - just see on üks ameteid, kuhu tahtsid naasta ridelt tulevad mehed.
Naispolitseinikud Esimene maailmasõja ajal - just see on üks ameteid, kuhu tahtsid naasta ridelt tulevad mehed. Foto: Mary Evans Picture Library/Natio/Scanpix

Minevikus ei suutnud meesõiguste liikumine kuidagi avalikkuse tunnustust võita ning erinevad ühingud kippusid jääma marginaalseks nähtuseks. Nüüd, mil ideid aitavad lihtsalt levitada internet ja sotsiaalmeedia, on sel varasemast nähtavam toetajaskond.

Siiski ühendab nii vanu kui ka praegusi meesõigusaktiviste veendumus, et ühiskond on meeste suhtes ebaõiglane ning meedia ja õigussüsteem toimivad mehi diskrimineerivalt.

Laste hooldusõigus on BBC teatel ehk üks paremini tuntud meesõigusaktivismi tegevusalasid, kuid see on võtnud mitmeidki teistsuguseid vorme. Näiteks Kanada meesteõiguste ühendus ületas paari aasta eest meediakünnise, kui algatas kampaania, kus selgitati, et naised, kes tunnevad üheöösuhete tõttu end süüdi, üritavad südametunnistuse piinasid tihti vägistamise valesüüdistusega summutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles