Brasiilias tapeti vanglas veel neli kinnipeetavat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglakompleks mässu ajal.
Vanglakompleks mässu ajal. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Brasiilia põhjaosas tapeti vanglas veel neli kinnipeetavat, mis tõstis selle nädala vanglamässude ohvrite arvu pea sajani, teatasid pühapäeval võimuesindajad.

Amazonase osariigi julgeolekuteenistuse andmetel tapeti neli vangi Raimundo Vidal Pessoa kinnipidamisasutuses. Neljast ohvrist kolmel olid pead maha raiutud.

Vanglas on turvameetmeid tõhustatud ja olukord on võimude kinnitusel kontrolli all.

Ühtlasi leiti Anisio Jobimi vangla lähedalt kolm lagunenud laipa, kes olid tõenäoliselt tapetud jaanuari alguses aset leinud vanglamässu ja - põgenemise ajal.

Rahutused said alguse Anisio Jobimi karistuskompleksist osariigi pealinnas Manauses ning sellele järgnesid mässud veel kahes vanglas. Võimud said need kiiresti kontrolli alla, kuid mitte enne, kui lähedalasuvast Antonio Trindade kinnipidamiskohast pääses põgenema 72 vangi lisaks neile 112-le, kes varem olid tunnelivõrgustiku kaudu pagenud Anisio Jobimi vanglast.

Brasiilia vanglad on ülerahvastatud ja alarahastatud. Brasiilia justiitsministeeriumi andmeil oleks 622 000 kinnipeetava mahutamiseks vaja vanglates 50 protsenti ruumi juurde.

Oktoobris hukkus Brasiilias rivaalitsevate jõukude arveteõiendamisest alguse saanud rahutustes ühes vanglas 33 kinnipeetavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles