Netanyahu: Jeruusalemma veokirünnaku korraldaja oli ISISe poolehoidja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokiroolis olnud 28-aastane palestiinlane Fadi al-Qanbar.
Veokiroolis olnud 28-aastane palestiinlane Fadi al-Qanbar. Foto: Mahmoud Illean/AP/Scanpix

Jeruusalemmas Iisraeli sõdureid veokiga rünnates neli inimest tapnud palestiinlane oli äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) poolehoidja, ütles eile peaminister Benjamin Netanyahu.

«Me teame ründaja isikut, kes kõikide märkide kohaselt toetas ISISt,» ütles Netanyahu avalduses, kuid ei andnud täpsemat teavet.

Araabia meedia sõnul oli veokiroolis Jeruusalemmas, Jabel Mukaberi palestiinlaste piirkonnas elanud 28-aastane Fadi al-Qanbar. Mees oli abielus ja nelja lapse isa.

Ründaja õde Shadia ütles Palestiina uudisteportaalile Quds News Network, et ta oli küll usklik, aga ei kuulunud ühegi terrorirühmituse ridadesse, vaid pani rünnaku toime enda vastutusel. Portaali sõnul olid Iisraeli väed vahistanud tema naise, vanemad ja kaks venda.

Ründaja õde Shadia ütles Palestiina uudisteportaalile Quds News Network, et ta oli küll usklik, aga ei kuulunud ühegi terrorirühmituse ridadesse.

Täna teatasid võimud, et Iisraeli politsei on vahistanud üheksa väidetavalt veokirünnakuga seotud inimest, teiste seas palestiinlasest autojuhi pereliikmed.

Politsei tegi täna nende kodule haarangu, arreteerides uuesti al-Qanbari vanemad ja ka tema õe ja veel kaks pereliiget.

Palestiinlane rammis eilse veoautoga Jeruusalemma turismipiirkonnas salka Iisraeli sõdureid, kellest neli hukkus, vigastada sai 16 inimest. Ründaja lasti sündmuskohal maha. Politsei tõkestas täna piirkonna sissepääsud betoontõketega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles