Kreml naeruvääristas USA häkkimisraportit (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin (paremal) ja sel kuul USAs ametisse astuv Donald Trump.
Venemaa president Vladimir Putin (paremal) ja sel kuul USAs ametisse astuv Donald Trump. Foto: DON EMMERT/AFP/SCANPIX

Moskva kritiseeris täna teravalt USA luureagentuuride reedel avaldatud raportit, mille järgi sekkus Venemaa Ameerika Ühendriikide presidendivalimistesse. Kremli pressiesindaja sõnul on raport amatöörlik ja alusetu.

«Neid alusetuid süüdistusi pole kuidagi põhjendatud, lisaks on see tehtud üsna diletantlikul, emotsionaalsel tasandil,» teatas Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov täna ajakirjanikele.

«Me hakkame neist süüdistustest juba väsima,» ütles Peskov.

Peskov lisas, et pidades väga keerulissse seisu jõudnud USA-Vene suhteid, kavandatakse Venemaa presidendi Vladimir Putini ja USA presidendiks valitud Donald Trumpi sidemeid väga hoolikalt ja täpselt.

«Mõistagi, et kui mingeid sidemeid hakatakse kavandama, siis neid kavandatakse väga hoolikalt ja täpselt, arvestades seda, et need leiavad aset pärast väga keerulist arengujärku, täpsemalt meie suhete allakäiku,» ütles Peskov.

«Seepärast valmistatakse tipptasemel sidemeid ette väga hoolikalt,» lisas ta.

Küsimusele, millist presidentide kohtumise vormi Kremlis eelistataks, kas kahepoolset tippkohtumist või jutuajamist mõne rahvusvahelise sündmuse kõrvalt, märkis Peskov: «Siin ei ole mingit põhimõttelist vahet.»

Küsimusele kohtumise võimaliku aja kohta ütles pressisekretär: «Mitte enne, kui presidendiks valitu ametisse asub.»

«Trump peab vähemasti USA tegevpresidendiks saama. Pärast seda juba hakatakse plaane tegema,» lisas pressisekretär.

Trump annab ametivande 20. jaanuaril.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles