Trumpi alluvaid ootab karastus turmtules

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Sessions – ilmselt tulevane Ühendriikide  peaprokurör.
Jeff Sessions – ilmselt tulevane Ühendriikide peaprokurör. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide senati liikmetel on sel nädalal käed tööd täis: hoolimata kriitikute vastusesisust ootab kiiret ametisse määramist terve hulk uue presidendi Donald Trumpi alluvuses tööle hakkavaid kõrgeid juhte ja ametnikke. 

Vabariiklased on alanud nädalale planeerinud vähemalt üheksa istungit (confirmation hearing), mille käigus avaneb seadusandjatel võimalus presidendi määratud kandidaatidega tutvuda. Tavaliselt on see protsess pelk formaalsus, kuid seekord, pärast Trumpi üllatusvõitu, on see sattunud suurema tähelepanu alla.

Kokku viis istungit peetakse homme – samal päeval, mil hääletatakse ka esimese sammu üle Obamacare’i nime all tuntud tervishoiureformi tühistamiseks. «Uue personaliga seoses on kokku 150 000 lehekülge kandideerimisega seotud materjale,» tõdes Wall Street Journalile demokraadist kohtukomitee liige, California senaator Dianne Feinstein. «Midagi on valesti,» kommenteerib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles