USA kehtestas sanktsioonid Putini lähikondsele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma liige Andrei Lugovoi
Riigiduuma liige Andrei Lugovoi Foto: Kirill Kallinikov/Sputnik/Scanpix

USA kehtestas esmaspäeval sanktsioonid Venemaa juurdluskomitee juhile ning kahele endisele Vene julgeolekutöötajale, kes olid väidetavalt seotud samuti endise KGB ja FSB agendi Aleksandr Litvinenko mürgitamisega Londonis.

USA rahandusministeerium lisas sanktsiooninimekirja 2011. aastal asutatud juurdluskomitee juhi Aleksand Bastrõkini ning arvatavad mõrvarid Andrei Lugovoi ja Dmitri Kovtuni.

Litvinenko suri 2006. aastal pärast polooniumiga mürgitatud tee joomist Londoni hotellis. Briti valitsus on külmutanud nii Lugovoi kui Kovtuni varad.

Bastrõkin, kes on õppinud president Vladmiri Putiniga koos ülikoolis, kutsus aprillis üles kehtestama uusi ulatuslikke piiranguid, et anda vastulöök «USA kahjulikule mõjule».

«On aeg lõpetada pseudodemokraatia mängimine ja pseudoliberaalsete väärtuste järgimine,» kirjutas Bastrõkin nädalalehes Kommersant Vlast, kutsudes muu hulgas piirama internetivabadust ja muutma ebaseaduslikuks Krimmi annekteerimise kahtluse alla seadmise.

Juurdluskomitee on Venemaa kõrgeim föderaalne juurdlusorgan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles