USA haarang ISi juhtidele Süürias oli edukas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid Iraagis.
USA sõdurid Iraagis. Foto: AFP / Scanpix

USA eriüksus korraldas Süüria idaprovintsis Deir Ezzoris eduka operatsiooni äärmusrühmituse Islamiriik (IS) juhtide vastu, teatas esmaspäeval Pentagoni pressiesindaja.

Haarang keskendus äärmusrühmituse juhtidele ning selle korraldas USA erioperatsioonide üksus, millele oli tehtud ülesandeks jahtida džihadistide juhtliikmeid, ütles mereväekapten Jeff Davis.

Davis lausus samas, et Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmed 25 hukkunud džihadistist on kõvasti liialdatud. Tema sõnul korraldas operatsiooni Iraagis baseeruv eliitüksus Expeditionary Targeting Force (ETF).

Seesuguste haarangute eesmärgiks on kõrvaldada džihadiste, aga koguda luureandmeid tulevaste operatsioonide tarvis, märkis Davis.

Vaatluskeskuse teatel osalesid operatsioonis ka kurdide ja araablaste ühisvägi Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) ja vähemalt neli ründekopterit Apache.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles