Piraatide kätte langes vangi rekordarv inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Merel piraatide kätte langenute arv tõusis mullu viimase kümne aasta kõrgeimale tasemele, eriti ohtlikuks on muutunud Filipiinidest lõunasse jäävad veeteed, teatas täna rahvusvaheline merendusbüroo (IMB).

Piraadirünnakute üldarv on viimase aastakümnega langenud, kuid mullu võeti üle maailma lunaraha lootuses pantvangi 62 inimest. 2015. aastal langes pantvangi vaid 19 ja 2014. aastal üheksa inimest.

«Kaubalaevade meeskondade pantvangivõtmine Sulu merel ja toimetamine Lõuna-Filipiinidele on märgiks rünnakute märkimisväärsele hoogustumisele,» ütles IMB raportis ning manitses laevaomanikke Sulu merd vältima.

Möödunud aastal ründasid äärmusrühmitusega Abu Sayyaf seostatavad relvastatud mehed korduvalt Sulu merel laevu ja võtsid pantvangi nende meeskonnad.

Rühmitise  tugipunktid on mägistel Lõuna-Filipiinide saartel. Selle liidrid on vandunud truudust terroristlikule Islamiriigile (ISIS), kuid analüütikute hinnangul huvitab neid rohkem pantvangide peale teenimine.

Üldiselt on piraatlus maailmameredel kahanenud. 2016. aastal registreeriti 191 juhtumit, 2015. aastal 246.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles