Venemaa katsetab tänavu kümmekonda mandritevahelist raketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketikompleks Topol.
Raketikompleks Topol. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa raketivägedele möödub tänavune aasta töiselt – välja vahetatakse nii relvastust kui sooritatakse ohtralt katsetusi. 

«2017. aastal on kavas lasta perspektiivikate relvanäidiste katsetamiseks välja üle kümne mandritevahelise raketi,» teatas kaitseministeerium.

Sõjaväelased edastasid, et tänavu on strateegilisel raketiväel kavas rohkem kui 150 staabi-, taktika- ja eriõppust, kaasates seejuures väeliikidevahelisi koostööjõude ja -vahendeid.

«Saabunud aastal suureneb lahinguettevalmistusmeetmete hulk mullusega võrreldes poole võrra,» edastas ministeerium.

Varem öeldi ametkonnast, et mandritevaheliste rakettide lennutamine on 2017. aastal seotud uute raketikomplekside katsetamisega ja vanade kasutusea pikendamisega.

Mullu detsembris selgitasid sõjaväelased, et tänavu kavatsetakse vahetada välja nelja raketipolgu relvastus – Kozelski, Joškar-Ola, Novosibirski ja Irkutski strateegilise raketiväe ühenduses.

10. juunil öeldi kaitseministeeriumist, et strateegilises raketiväes vahetatakse sujuvalt välja rakette. «Eriti innukalt käib mobiilse raketiväe Topolite vahetamine Jarside vastu,» lisati tollal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles