Trump plaanib vaktsiinikomisjoni juhiks vaktsiiniskeptikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert F. Kennedy Jr. Trump Toweris.
Robert F. Kennedy Jr. Trump Toweris. Foto: Anthony Behar/SIPA/SCANPIX

Vaktsiiniskeptik Robert F. Kennedy Jr., kes on väitnud, et vaktsineerimine on seotud autismi tekkega, on Donald Trumpi võimalik kandidaat vaktsineerimiskomisjoni esimehe ametikohale, vahendab The Atlantic.

Trumpi eilne kohtumine Kennedyga läks viimase sõnul väga hästi ning ametisse astuv president palus tal hakata vaktsiinidega seotud komisjoni esimeheks.

Trumpi üleminekumeeskonna kõneisik Hopa Hicks sõnas aga, et on veel vara kindlaid järeldusi teha: «Valitud president nautis vestlust Robert Kennedy Jr.-ga erinevatel teemadel ja hindab tema mõtteid. President kaalub mõtet asutada autismikomisjon, mis puudutaks paljusid peresid, kuid mingeid otsuseid pole veel tehtud.»

Kuid empiirilistel allikatel põhinevale meditsiinile on Kennedy võimalik ametissemääramine väga halb uudis. Juba üle kümnendi on Kennedy väitnud, et vaktsiinides kasutatav thimerosaal ei ole mitte ainult ohtlik ja seotud autismi tekkega, vaid arvab ka, et valitsus on seda informatsiooni avalikkuse eest varjanud.

Teadlased ei ole aga leidnud mingeid tõendeid thimerosaali ohtlikkuse kohta ja selle kasutamine lastevaktsiinides lõpetati juba 2001. aastal, ainsaks erandiks on gripivaktsiin.

Ka Trump ise on aastaid rõhutanud vaktsiinide ja autismi vahelist seost. 2014. aastal säutsus Trump: «Terve laps läheb arsti juurde, pumbatakse vaktsiine täis, ei tunne end hästi ja muutub – AUTISM. Palju selliseid juhtumeid!»

Vaktsiinide seotusest autismiga ei ole leitud mingeid tõendeid. Ainus uurimus, mis sääraseid avastusi on teinud, osutus pettuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles