Raport paljastab Trumpi väidetavaid valgustkartvaid saladusi (3)

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA tulevane president Donald Trump tänasel pressikonverentsil.
USA tulevane president Donald Trump tänasel pressikonverentsil. Foto: SPENCER PLATT/AFP/ Scanpix

Järgmisel nädalal USA presidendi ametisse astuvat Donald Trumpi tabas suur tagasilöök, kui uudisteportaal Buzzfeed avalikustas 35-leheküljelise memode kogu, mille sisu on küll plahvatuslik, kuid toetub kinnitamata andmetele. Kogu koostaja väitel on Venemaal Trumpi kohta kompromiteerivat materjali, mida võidakse kasutada väljapressimiseks.

Ajalehe New York Times info järgi oli dokumendi koostanud endine Briti luureohvitser, kelle olid ühiselt palganud Trumpi vastased demokraatide ja vabariiklaste leerist. Väidetavalt olid memod juba alates möödunud sügisest USA juhtivpoliitikute ning osa ajakirjanike vahel ringi liikunud.

Kõige pikantsem on väide, et venelased jäädvustasid Trumpist 2013. aastal salaja seksivideo, kui ta hullas prostituutidega ühes Moskva tipphotellis. Lisaks väidetakse, et Vene ametnikud tegid vabariiklasest kinnisvaramagnaadile poolehoiu võitmiseks hulga ettepanekuid tulusateks tehinguteks ning Trumpi valimiskampaania käigus vahetas Trumpi meeskond regulaarselt infot Vene valitsuse sidemeestega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles