Venemaa paigutas Moskva kaitseks uusimad õhutõrjeraketid (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
S-400 raketikompleks tunamullu Moskvas paraadil.
S-400 raketikompleks tunamullu Moskvas paraadil. Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vene sõjavägi tõi pealinna Moskva juurde õhutõrjeraketisüsteemid S-400 «Growler»  – relva, mida kasutatakse laialdaselt ka Süürias.

Venemaa kaitseministeerium kinnitas, et pealinna juurde paigutati S-400ga varustatud õhukaitserügement. Teine samasugune lisanduvat lähiajal. Hetkel asuvad relvad kohaliku meedia andmeil Moskvast lõunasse jäävas Podalski linnas. Ministeerium teatas, et süsteeme mehitavad sõjaväelased alustasid oma lahingteenistust eile.

Ameti andmeil on raketid mõeldud selleks, et kaitsta kriitilist infrastruktuuri – nagu sillad, elektrijaamad ja raudtee – vaenlase õhulöökide eest. Samas jäeti täpsustamata, kes see «vaenlane» täpselt võiks olla.

S-400 – mida Venemaal tuntakse ka nime «Triumf» all – on riigi kõige arenenum maa-õhk tüüpi raketisüsteem, mis võib tabada sihtmärki kuni 400 kilomeetri kaugusel. Novembris paigutas Moskva sarnased kompleksid oma Kaliningradi enklaavi. Seal asuvad raketid oleksid võimelised katma vajadusel märkimisväärse osa Baltimaade õhuruumist. 

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles