Tüli ja segadus Trumpi ümber üha paisub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendiks valitud Donald Trump koos poeg Ericuga (vasakul) tütar Ivanka ja poeg Donaldiga üleeilse pressikonverentsi eel.
USA presidendiks valitud Donald Trump koos poeg Ericuga (vasakul) tütar Ivanka ja poeg Donaldiga üleeilse pressikonverentsi eel. Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/Scanpix

USA avalikkuses jätkus eile madin sel nädalal päevavalgele tulnud saladokumendi ümber – järgmisel nädalal ametisse astuv Donald Trump süüdistas memode lekitamises raevukalt riigi luureametnikke, nood aga olid sunnitud end kaitsma. Dokumendi sisu kohta möönis USA meedia üksmeelselt, et praegu ei saa selle kõmulist sisu kinnitada ega ka ümber lükata.

Trump jätkas eile üleeilsel pressikonverentsil alustatud suunda ning tembeldas suure uudistekanali CNNi võltsuudiste tootjaks. «CNN on oma valeuudistega totaalselt kokku varisemas ning varsti on nende usutavus kadunud,» põrutas Trump.

Lisaks kinnitas Trump, et USA luurekoordinaator James Clapper oli talle helistanud ning vale ja väljamõeldud raporti avaldamise hukka mõistnud. «Väljamõeldised, võltsfaktid. Kahju küll!» kirjutas ta Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles