Lõuna-Inglismaa rannikuala ähvardavad tõsised üleujutused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäija Londoni parlamendihoone juures üle lompide hüppamas.
Jalakäija Londoni parlamendihoone juures üle lompide hüppamas. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

Lõuna-Inglismaa rannikuala elanikele anti eile korraldus evakueeruda, lisaks on lumesadu toonud kaasa kümnete lendude tühistamise.

Kagu-Inglismaal Jaywicki külas käisid politseinikud ukselt-uksele, et teavitada elanikke täna hommikul algavatest evakueerimistest, mille põhjuseks on oodatavad paduvihmad ja tugev tuul.

Keskkonnaamet andis seitsmes piirkonnas tõsise üleujutuse hoiatuse, mille kohaselt võib olukord kujuneda eluohtlikuks. Amet andis täiendavalt veel 68 madalama taseme tulvahoiatust, mis nõuavad kohest tegutsemist.

Politsei teatel kavatsetakse evakueerida täiendavalt 1100 elamut lähedalasuva Suffolki piirkonna rannikualal.

Kaitseministeerium teatas, et on saatnud sada sõdurit mereäärsesse Skegnessi linna, kus on ligi 3000 elanikule antud korraldus kodust lahkuda.

Tulvadeks valmistutakse pärast tihedat lumesadu Šotimaal, Põhja-Iirimaal ja osal Inglismaast.

Lumesaju eel tühistas Londoni Heathrow lennujaam enam kui 80 saabuvat ja väljuvat lendu. Heathrow's peaks tavapärane lennugraafik taastuma täna pärastlõunaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles