Biden: mind ja Obamat teavitati Trumpi toimikutest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Biden.
Joe Biden. Foto: CHRIS KLEPONIS/AFP/SCANPIX

Asepresident Joe Biden kinnitas eile, et luureametnikud teavitasid teda ja president Barack Obamat eelmisel nädalal sellest, et Venemaal võib olla Trumpi kohta kompromiteerivat materjali, vahendab CNN.

Joe Biden kinnitas, et luureteenistused teavitasid möödunud nädalal teda ja Barack Obamat endise Briti luuretöötaja koostatud 35-leheküljelisest Vene allikatele põhinevast toimikust, kuid sõnas, et ei tema ega Obama ei palunud selle kohta täiendavat informatsiooni.

Bideni kabinet lisas, et luurejuhid tundsid kohustust raportist Obamat teavitada enne, kui see Trumpile avaldatakse. Biden sõnas, et on terve 35 lehekülje pikkuse raporti läbi töötanud.

Biden on esimene tippametnik, kes on tunnistanud, et teda varasemalt raportist teavitati.

Mitu luureametnikku kinnitas, et FBI direktor James Comey ja Donald Trump pidasid eraviisilise vestluse möödunud reedel luurebriifingu käigus. Sel ajal teavitas Comey ametisse astuvat presidenti ka kaheleheküljelisest raporti lisast, milles väidetakse, et Venemaal on Trumpi kohta kompromiteerivat materjali.

Raporti lisa arutati ka eelmisel nädalal senatis toimunud kinnisel julgeolekubriifingul.

Kolmapäeva õhtul helistas Rahvusliku Julgeolekukeskuse direktor James Clapper Trumpile, et siluda süüdistusi, mida Trump on julgeolekuteenistuste suunas teinud.

Clapper avaldas erakorralise avaliku teadaande, milles väljendas pahameelt lekete suhtes ja sõnas, et ei usu, et julgeolekuteenistustel oleks «erafirma julgeolekudokumendiga» midagi pistmist.

Ta lisas, et luureteenistused ei ole raportis oleva info põhjal teinud mingeid järeldusi, kuid peab vajalikuks, et rahvaesindajatel oleks võimalikult selge pilt kõigest, mis võib mõjutada rahvuslikku julgeolekut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles