Venemaal Jaroslavlis oli abordivaba päev

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimloode
Inimloode Foto: Frans Lanting/picture alliance / Frans Lanting/Scanpix

Venemaal Jaroslavlis keelati üheks päevaks abortide tegemine, kuna sel päeval tähistatakse vene õigeusukiriku püha, süütute tapatalgute päeva.

Venemaa õigeusukiriku Jaroslavli oblasti kirikujuhid kuulutasid 11. jaanuari «vaikusepäevaks, mil ei panda toime mitte ühtegi aborti» ja seda toetasid kohalikud tervishoiuvõimud, edastab The Independent.

11. jaanuarist saab Jaroslavlis iga-aastane abordikeelupäev. 

Venemaal on ravikindlustatud naistele abort tasuta, kuid samas tahaks nii õigeusukirik kui ka religioossed kogukonnad abordi keelata.

Jaroslavli diötsees teatas oma leheküljel, et abordivaba päev on pühendatud Petlemma lastele, kes tapeti kuningas Herodese käsul. Kuninga eesmärgiks oli hävitada vastsündinud Jeesus, kelle kohta teati, et temast saab inimkonna päästja. 11. jaanuaril ei tohi Jaroslavli mitte üheski riiklikus meditsiiniasutuses ja haiglas viia läbi aborte.

Kohaliku meedia teatel kontrollisid meditsiiniametnikud selle ajutise keelu täitmist ja selle keeluga kutsuti liituma ka erakliinikuid.  

Jaroslavli õigeusukirikutes süüdati 11. jaanuaril mälestusküünlad lastele, kes kuningas Herodese tõttu elu kaotasid.

Vene õigeusukirik teatas möödunud aasta septembris, et käivitab abordivastase kampaania. Selle algatajaks oli Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill, kes allkirjastas dokumendi, milles nõutakse kogu Venemaal abordi keelustamist.

Patriarh Kirill
Patriarh Kirill Foto: Ramil Sitdikov/Sputnik/Scanpix

Lisaks soovivad kiriku esindajad, et riik ei maksaks enam aborte kinni. Terviseekspertide arvates tooks selline toetusest loobumine ja abortide keelamine kaasa põrandaalused kliinikud, kus naiste elu on ohus.

Venemaa avalikkus pooldab abordi tegemise võimalust ning 72 protsenti venelastest soovib, et abordiseadused jääksid selliseks, nagu need on praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles