Ameerika neonatsid tühistasid juutidevastase marsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Montana osariigi ühes väikelinnas pidid kohalikud valgenahaliste ülimuse eest võitlejad tühistama oma planeeritud juutidevastase rongkäigu – nad ei jõudnud esitada kõiki vajalikke dokumente ning samuti jäi neil puudu rahast.

Portaali Daily Stormer asutaja Andrew Anglini korraldatud marss pidi toimuma 16. jaanuaril  Whitefishi linnas – samal päeval, mil mälestatakse mustanahaliste õiguste eesvõitlejat Martin Luther Kingi. Miiting oleks pühendatud James Earl Rayle ehk mehele, kes Kingi tappis.

Meedia andmeil jõudis Whitefishi võimudeni aga ainult poolik avaldus ning 65 dollarit –  ehkki loa saamiseks oleks vaja 125. Samuti ei täpsustanud Anglin oma ettevõtmise täpset marsruut.

Anglin kuulub arvukate paremäärmuslaste hulka, kes juubeldasid Donald Trumpi võidu puhul. Novembris kuulutas ta, et Trump on kui «keiserjumalana maa peale laskunud hiilgav juht».

Ameeriklane teatas varem, et ootab marsist osa võtma vähemalt 200 püsse kandvat kaasvõitlejat. «Marss on juutide, nende äride ja nende vastu, kes kumbagi neist toetavad,» selgitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles