FBI peadirektorit küsitletakse Clintoni e-kirjade skandaali asjus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: CQ-Roll Call/Tom Williams/Scanpix

Ühendriikide justiitsministeerium teatas eile, et alustab uurimist FBI otsuse kohta teatada vahetult enne 8. novembri valimisi Hillary Clintoni e-kirjadega seonduva uurimise algatamisest, vahendab Reuters.

Föderaalse Juurdlusbüroo otsus teatada tema eraserverist lekkinud kirjavahetuse uurimise alustamisest vahetult enne valimisi kahjustas Clintoni sõnul tõsiselt tema võiduvõimalusi.

Justiitsministeeriumi ametnik teatas, et uurimine keskendub asjaoludele, mis viisid FBI juhi James Comey otsuseni algatada Clintoni e-kirjadega seotud uurimus enne valimisi.

Peaprokurör Michael Horowitz sõnas, et otsustas avada uurimuse uuesti paljude organisatsioonide ja avalikkuse tungival soovil.

Kuigi FBI loobus viimaks Clintoni süüasja menetlemisest, leiab Demokraatlik Partei, et Comey teadaanne kahjustas enne valimisi nende kandidaadi mainet ning neil on kahtlusi, et FBI juhi otsused olid poliitiliselt motiveeritud.

Julgeolekuagentuurid ei avalikusta üldiselt informatsiooni juurdluste kohta, mis ei lõpe süüdimõistva otsusega.

Kõnealused e-kirjad pärinevad ajast, mil Hillary Clinton teenis välisministrina. Teda süüdistatakse eraserveri kasutamises salastatud informatsiooni sisaldava kirjavahetuse pidamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles