Ameerika saadab Jaapanisse oma superhävitajad (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriigid lähetavad Jaapanisse hävitajad F-35 – ühe kalleima relvasüsteemi kogu riigi ajaloos. Lennukid peavad moodustame Vaikse ookeani kaitse nurgakivi.

Esimesed 16 lennukit lahkusid Arizonast juba eile ja need suunduvad Hiroshima lähedal asuvasse  Iwakuni mereväebaasi.

Üks F-35 maksab 104 miljonit dollarit ja säärase tehnika toomine tõestavat Washingtoni pühendumust Jaapani kaitsmisel – tegu olevat kõige võimekama relvaga riigi arsenalis.

Merejalaväelaste seas on F-35 saanud sooja vastuvõtu osaliseks, selle võimekus lausa mitmekordistavat üksuse löögijõudu. «Unikaalne kombinatsioon nähtamatusest, viimase peal radari- ja sensoritehnoloogiast ning elektroonilistest süsteemidest loovad surmava igaks keskkonnaks sobiliku toetusplatvormi,» teatas merejalavägi avalduses.

Ühemootorilist F-35 toodetakse kolmes variandis: üks neist läheb õhuväele, teine merejalaväelastele ning kolmas sõjalaevastikule. Merejalaväelastele mõeldud B-versioon erineb teistest selle poolest, et suudab vertikaalselt tõusta ja maanduda. Sellega asendab mudel hilistest 1970ndatest saati kasutusel olnud AV-8B Harrieri.

Analüütikute sõnul saadab lennukite lähetamine Jaapanisse suure sõnumi nii Põhja-Koreale kui Hiinale. Samuti olevat sümboolne, et uue põlvkonna lennukid saab endale esimesena Aasia, mitte Euroopa või Lähis-Ida.

Vaata galeriist, milline näeb välja uusima põlvkonna F-35.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles