Trump: tahtsin, et valitsusliikmed saaksid omi mõtteid väljendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trumpi kandidaat justiitsministriks Jeff Sessions.
Trumpi kandidaat justiitsministriks Jeff Sessions. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide presidendiks valitud Donald Trump selgitas täna, miks on tema tulevase valitsuse liikmed väljendanud Venemaa, piinamise ja paljudes teistes küsimustes niivõrd erinevaid arvamusi.

«Kõik mu valitsuskandidaadid näevad head välja ja teevad suurepärast tööd,» ütles Trump hommikul Twitteris. «Ma tahan, et nad jääksid iseendaks ja väljendaksid oma mõtteid, mitte minu omi!»

Paljud kandidaadid rääkisid sel nädalal senatis aru andes hoopis teist juttu, kui Trump valimiskampaania ajal. Mitmed neist hoiatasid Venemaast lähtuva ohu eest, rõhutasid NATO tähtsust, kinnitasid, et piinamine ei ole ülekuulamismeetodina lubatav, kaitsesid Ühendriikide luureametkondi ning hoiatasid Iraani tuumaleppest ja Pariisi kliimaleppest taganemise eest.

Ministrikandidaadid ei paistnud jagavat peaaegu ühtki Trumpi valimiseelset välispoliitikaseisukohta ning püüdsid senaatoritele kinnitada, et jagavad Lääne strateegilise mõtlemise ja Teise maailmasõja järgsete institutsioonide üksmeelseid vaateid maailmapoliitikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles