Eestis elanud aafriklane nakatas uue elukaaslase meelega HIVi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsusmaa idaosas Aldace`is mõisteti selle nädala alguses vangi Lõuna-Aafrikast pärit mees, kes nakatas oma elukaaslase meelega HIVi. Mees oli juba üle aasta varem Eestis vahi alla sattunud.

Aafriklasele määrati karistuseks neli aastat vanglat. Oma ohvriga kohtus ta Saksamaal – viimane oli nakatumise hetkel juba ühe lapse ema. Jäänud aastal 2007 uuesti rasedaks, võttis temaga ühendust keegi tema partneri eelmine elukaaslane, kes teatas: ta oli saanud mehelt HIVi.

Pärast lapse sündi kadus mees mitmeks kuuks ära ja naine – kelle haigus oli selleks ajaks arenenud AIDSini – esitas kaebuse. Mees tabati aastal 2015 hoopis Eestist, kus ta elas koos uue partneriga. Prantsusmaale välja anti ta mullu detsembris.

Eelmisel aastal mõisteti samas regioonis tagaselja 12 aastaks vangi teinegi mees, kes oli oma partneri meelega HIViga nakatanud. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles