Pildid: Mosuli ülikooli linnakus käivad ISISe ja Iraagi eriüksuse vahelised lahingud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraagi üksused tungivad peale Mosuli kirdeosas, kus nad on asunud ISISe võitlejatega lahingusse Mosuli ülikooli territooriumil, teatas Iraagi ohvitser.

Komandöride sõnul on ägedat vastupanu kohtavad Iraagi väed saanud enda valdusse veidi alla veerandi Mosuli ülikooli linnakust. Väed sisenesid ülikooli eile hommikul ning olid õhtuks vallutanud mõned hooned, ütlesid brigaadikindral Haider Fadhil ja kindralleitnant Abdul-Wahab al-Saadi.

Ülikoolikompleksi kohale tõusid täna hommikul musta suitsu sambad. Pärastlõunal on lahingud ägenenud, edasiliikuvate Iraagi väed on silmitsi snaipri- ja suurtükitulega.

Erinevalt ülikooli ümbritsevatest linnaosadest ei ole ohvitseride sõnul ülikooli territooriumil tsiviilisikuid ning nad saavad vabamalt õhutoetust kasutada.

Iraagi sõdurite sõnul on vastupanu esimeste oktoobris alanud Mosuli operatsiooni nädalatega võrreldes siiski nõrgemaks muutunud. Praeguseks on hõivatud linnast umbes kolmandik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles