Peterburis lasid ametnikud vange vägistada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: SCANPIX

Venemaal mõisteti seitse kõrget vanglaametnikku süüdi kinnipeetava piinamises, samuti sundisid nad vange üksteist vägistama.

Kohtu all oli seitse ametnikku, kellest karmima – seitsme aasta pikkuse vanglakaristuse – sai Peterburi vangla ülem Vjatšeslav Tippel, vahendab BBC News.

Tippel ja veel viis ametnikku olid seotud ühe ja sama vägistamisjuhtumiga, seitsmes mõisteti süüdi eraldi juhtumis. Vägistamised ametnike ähvarduste peale toime pannud neli vangi mõisteti õigeks.

Tippeli juhtumi puhul oli tegu pisivarguste eest süüdi mõistetud vangi piinamisega pärast seda, kui too 2009. aastal vanglast purjuspäi põgenenud oli.

Vanglatöötajad karistasid põgenikku sellega, et aheldasid ta voodi külge, peksid ja kirjutasid ta kehale roppusi. Seejärel sundis Tippeli asetäitja Rostislav Balobolko ähvarduste abil kaht vangi ohvrit vägistama ning lõpuks peksid Tippel ja veel kaks vanemametnikku ohvri veel kord läbi. Kuritegu salvestati ka videolindile.

Tippelit karistati tehtu eest seitsme aasta pikkuse vangistusega, teised süüdlased peavad vanglas veetma 4-6,5 aastat.

Teise juhtumi puhul mõistis kohus süüdi vanglaametnik Jevgeni Petrovi, kes käskis kolmel vangil neljanda vägistada, et teda endaga koostööd tegema sundida. Petrovi karistati kuueaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles