Brasiilia vanglas tapeti veel kolm kinnipeetavat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monte Cristo vanglasse korda taastama saadetud eriüksuslased.
Monte Cristo vanglasse korda taastama saadetud eriüksuslased. Foto: Rodrigo Sales/AP

Brasiilia põhjaosas tapeti laupäeval vanglas veel kolm kinnipeetavat, kel raiuti pead maha, teatasid võimuesindajad.

"Me teame, et vähemalt kolm vangi on tapetud, sest me nägime nende päid," ütles riikliku vanglaameti juhataja Zemilton Silva. Kohaliku meedia andmetel on ohvreid kokku üle kümne.

Rivaalitsevate jõukude vahel lahvatas vägivald seekord Alcacuzi kinnipidamisasutuses, mis on suurim Rio Grande do Norte osariigis.

Uued ohvrid tõstsid jaanuarikuu vanglamässude seeria ohvrite arvu üle saja.

Rahutused said alguse Anisio Jobimi karistuskompleksist osariigi pealinnas Manauses ning sellele järgnesid mässud veel mitmes vanglas. Võimud said need kiiresti kontrolli alla, kuid mitte enne, kui lähedalasuvast Antonio Trindade kinnipidamiskohast pääses põgenema 72 vangi lisaks neile 112-le, kes varem olid tunnelivõrgustiku kaudu pagenud Anisio Jobimi vanglast.

Brasiilia vanglad on ülerahvastatud ja alarahastatud. Brasiilia justiitsministeeriumi andmeil oleks 622 000 kinnipeetava mahutamiseks vaja vanglates 50 protsenti ruumi juurde.

Oktoobris hukkus Brasiilias rivaalitsevate jõukude arveteõiendamisest alguse saanud rahutustes ühes vanglas 33 kinnipeetavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles