Briti poliitik: Venemaa jälgib kõiki olulisemaid riigiametnikke (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Yuri Smityuk/TASS/Scanpix

Briti välisministeeriumi endine töötaja väidab, et Venemaa on Suurbritannia olulisemad poliitikud luubi alla võtnud, sest tahab leida nende vastu kasutatavat infot, vahendab Guardian.

Endine Briti parlamendiliige ja välisministeeriumi ametnik Chris Bryant väidab, et sattus ka ise Kremli huviorbiiti ja isikuid nagu välisminister Boris Johnson jälgitakse kindlasti.

Avaldus järgnes USA luureagentuuri raportile, milles seisab, et Venemaa sekkus novembris Ühendriikides toimunud presidendivalimistesse. Väidetavalt omab Venemaa 20. jaanuaril presidendiks saava Donald Trumpi kohta tema mainet kahjustavat materjali, kaasa arvatud seksivideoid.

Trump ise on raporti sisu ümber lükanud ja väidab, et tegu on tema vastaste loodud võltstõenditega.

«Iga minister, kelle töö on seotud Venemaaga, võib kindel olla, et Moskva üritab nende kohta andmeid koguda,» ütles Bryant ja lisas, et välisministeerium ei saa julgeolekukaalutlustel sellel teemal sõna võtta.

Bryant on valjuhäälne Venemaa presidendi Vladimir Putini kriitik. Ta sõnas, et on isiklikult Kremli manipulatsiooni kogenud. 2012. aastal väitis Bryant, et Moskva korraldas tema vastu homofoobse kampaania. Venemaa eitab tegu.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles