Venemaa: Poolale anti üle Smolenski katastroofi mustad kastid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta 10. aprillil möödus Smolenski lennukatastroofist kümme aastat.
Möödunud aasta 10. aprillil möödus Smolenski lennukatastroofist kümme aastat. Foto: Pacific Press/Pacific Press/Sipa USA/Scanpix

Moskva andis Varssavile üle Smolenskis hävinud Poola presidendi Lech Kaczyński lennuki mustade kastide salvestised, edastas täna Venemaa suursaatkond Varssavis.

«Poola presidendi lennuki kõnesalvestusi kontrolliti Poola esindajate juuresolekul ja Poola asjatundjate osalusel, pärast täiendavat mürast puhastamist edastati need Poolale fonoskoopilise ekspertiisi ja läbirääkimiste stenogrammi tegemiseks,» seisis Vene saatkonna veebilehel.

Teates märgitakse, et Vene välisministeerium andis Poola saatkonnale ametliku selgituse seoses Poola diplomaatilise noodiga Moskvale Vene presidendi Vladimir Putini kommentaariga Poola presidendi lennuki õnnetuse kohta mullu 23. detsembril toimunud pressikonverentsil.

«Vene president tugines oma ütlustes teadaolevatele tõsiasjadele, mis vastavad selle õnnetusjuhtumi uurimise tulemustele, mille said Vene ja Poola komisjonid ja ametkonnad,» lisati saatkonna avalduses.

«Tähtsaimad tõsiasjad, millele Vene president oma esinemises viitas, said kinnituse Poola presidendi lennuki piloodikabiini salvestistelt, seejuures on Poolal olemas nende läbirääkimiste autentne jäädvustus ... Mingeid lisasalvestusi meeskonna jutust Poola presidendi lennuki Tu-154M kabiinis Venemaal ei ole,» rõhutas saatkond.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles