Põhja-Korea soovitus Obamale: keskendu pakkimisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Põhja-Korea mõistis hukka USA ametistlahkuva presidendi Barack Obama otsuse kanda kommunistliku riigi liidri Kim Jong-uni õde inimõigusrikkumiste eest musta nimekirja ning soovitas tal keskenduda Valgest Majas asjade pakkimisele.

USA rahandusministeerium lisas eelmisel nädalal seitse isikut, teiste seas Kimi noorema õe Yo-Jongi, musta nimekirja neist põhjakorealastest, kes on toime pannud tõsiseid inimõigusrikkumisi.

Rahandusministeeriumi teade järgnes USA välisministeeriumi raportile inimõigusrikkumistest Põhja-Koreas, mis on rängimate seas kogu maailmas.

«Obamale on soovitatud mitte raisata aega tegelemiseks teiste inimõiguste teemaga, vaid korraldada pakkimist Valges Majas,» öeldi Põhja-Korea riikliku uudisteagentuuri KCNA eileõhtuses edastatud kommentaaris.

KCNAs lisati, et Obama on oma ametiajal tekitanud halvima inimõigusolukorra USAs. «Ta peaks parem kahetsema valu ja õnnetust, mida ta on toonud nii paljudele ameeriklastele ja teistele inimestele maailmas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles