Malaysia Airlinesi lennuki MH370 otsingud lõpetati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MH370 pardal viibinute mälestamine.
MH370 pardal viibinute mälestamine. Foto: MANAN VATSYAYANA/AFP/Scanpix

Kahe ja poole aasta eest India ookeani kohal kadunuks jäänud Malaysia Airlinesi lend MH370 otsingud lõpetati ametlikult, teatas otsimist koordineerinud Austraalia keskus täna.

Malaysian Airlines Boeing 777 kadus 2014. aasta 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Lennuki pardal oli 239 inimest.

Arvatakse, et lennuk kukkus India ookeani, kuid hoolimata ulatuslikest süvaveeotsingutest Austraalia läänerannikuga kohakuti jääval alal, mis hõlmas umbes 120 000 ruutkilomeetrit, ei leitud ühtki lennukitükki.

Otsinguid juhtinud Austraalia transpordiohutusbüroo (ATSB) ütles detsembris raportis, et lennuk ei ole peaaegu kindlasti selles otsingupiirkonnas ja võib olla hoopis tükk maad põhja pool.

Austraalia, Malaisia ja Hiina, kust oli pärit suurem osa reisijaist, otsustasid operatsiooni lõpetada, sest otsingud osutusid tulutuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles