Soome sariuputaja sai 14 aastat vangistust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Kaisa Siren/Lehtikuva/Scanpix

Soome Põhja-Karjala kohus mõistis 50-aastase Pekka Seppäneni vangi 14,5 aastaks vangi kahe mõrva ja kolme tapmiskatse eest, mis leidsid kõik aset joomingute käigus tehtud paadisõitudel, vahendab Yle. 

Süüdistaja soovis Seppänenile 15-aastast vangistust kolme uputamise ja viie tapmiskatse ning väiksemate rikkumiste eest. Juhtumid leidsid aset aastatel 2007-2014 Viinijärvil, mille ääres Seppänenil oli suvila.

2007. aasta tapmiskatses survestas Seppänen kaaslasi paati, mille ta järvel ümber lükkas. Seejärel ujus ta ise kaldale ning jättis hädas kaaslased, kes ujuda ei osanud uppuma.

2010. aastal leiti üks tema sõpradest järve kaldalt uppununa.

2011. aastal lükkas Seppänen jällegi järvel paadi ümber, ujus ise kaldale ja jättis kaaslased uppuma. Üks isikutest suri ja kaks pääsesid vaid tänu kaldalt saabunud abile.

Süüdistaja tahtis Seppänenile karistust samuti juhtumi eest, kus viimane aerutas kaaslased järvele, viskas aerud vette ja ujus ise kaldale. Üks paadis viibinutest ujus talle järele, kuid hukkus teadmata põhjusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles