Lavrov: Venemaa on valmis USAga tuumakõnelusi pidama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS/SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov sõnas täna, et ootab Donald Trumpi administratsiooniga kõnelusi tuumarelvade osas, vahendab The Independent.

Sergei Lavrovi sõnul peaks sellised kõnelused hõlmama ka helirelvastust, Ühendriikide raketikilpi Euroopas, kosmoserelvasid ja tuumakatsetusi.

Intervjuus väljaandele The Sunday Times ütles Trump, et kaalub Ühendriikide Venemaa-suunaliste sanktsioonide ülevaatamist juhul, kui president Vladimir Putin on valmis tuumarelvastust vähendama.

Sergei Lavrovi sõnul nägi ta Trumpi sõnades valmisolekut alustada tuumarelvastuse piiramise alaseid kõnelusi ja kaaluda sanktsioonide leevendamist. Tema sõnul on Venemaa valmis Trumpi administratsiooniga kohtuma, et neist teemadest rääkida.

Lisaks ütles Lavrov, et Briti spioon, kes kirjutas möödunud nädalal lekkinud toimiku Trumpi väidetavatest sidemetest Venemaaga, on šarlatan ja kõik USA luureagentuuride töötajad, kes üritavad selliseid väiteid tõestada, tuleks lahti lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles