Pakistan mõistis oma tütre elusalt põletanud naise surma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hassan Khan näitab oma naise Zeenat Rafiqi pilti.
Hassan Khan näitab oma naise Zeenat Rafiqi pilti. Foto: K.M. Chaudary/AP/Scanpix

Pakistani kohus mõistis tütre elusalt põletanud naisele surmanuhtluse, kirjutab The Independent.

Parveen Bibi tunnistas Lahore`i linna kohtus, et tappis eelmise aasta juunis oma tütre, kuna neiu häbistas perekonda. Politsei teatel abiellus 18-aastane Zeenat Rafiq Hassan Khaniga nädal enne seda, kui ta elusalt põletati.

Kohus mõistis ka neiu vennale Aneesile eluaegse vanglakaristuse, kuna tõendid kinnitavad, et ema ja vend olid naist peksnud, enne kui ema Zenaati bensiiniga üle valas ja põlema süütas.

Noore naise tapmise järel ei tulnud keegi lähedastest tema surnukeha ära viima. Seega mattis abikaasa perekond naise säilmed pimeduse kattevarjus Lahore`i linna lähedal asuvale kalmistule.

Pakistani Inimõiguste Komisjoni teatel on naistevastane vägivald Pakistanis siiani maruline probleem. 2015. aastal leidis meedia andmetel riigis aset enam kui 1100 aumõrva.

Kolm kuud pärast sotsiaalmeediastaari ja aktivisti Qandeel Balochi tapmist võttis Pakistani parlament eelmise aasta oktoobris vastu aumõrvade vastase seaduse. Tema vend arreteeriti süüdistatuna naise surnuks kägistamises eelmise aasta juulis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles