Süürias said pommiplahvatuses surma kindral ja kaheksa sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiarmee (Jaish al-Islam) võitleja Tal al-Siwani rindel.
Islamiarmee (Jaish al-Islam) võitleja Tal al-Siwani rindel. Foto: SAMEER AL-DOUMY/AFP

Süüria pealinna Damaskuse lähedal plahvatas teisipäeva hilisõhtul nõndanimetatud tunnelpomm, surma said valitsusvägede kindral ja kaheksa sõdurit, teatasid inimõiguslased.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel õhkisid mässulised lõhkeainetega täidetud tunneli Harasta linnas.

"Plahvatuses hukkus kindrali auastmes ohvitser ja kaheksa valitsusvägede sõdurit. Veel mitmed said haavata," ütles keskuse juhataja Rami Abdel Rahman.

"Kokku varises terve hoone ja umbes 15 inimest on siiani kadunud. Ohvrite arv tõenäoliselt kasvab," lisas Rahman.

Harasta asub Damaskusest ida pool asuvas Ghouta regioonis, mis on rühmituse Islamiarmee (Jaish al-Islam) tugipunktiks.

Süüria suursaadik ÜRO-s juhib valitsuse delegatsiooni eelolevatel Astana rahukõnelustel, teatas Süüria päevaleht teisipäeval, opositsiooni esindab mässuliste läbirääkija Mohammad Alloush.

23. jaanuariks kavandatud kohtumise Kasahstani pealinnas korraldavad mässuliste toetaja Türgi ning Süüria presidendi Bashar al-Assadi selja taga seisvad Venemaa ja Iraan.

Süüria valitsusele lähedane ajaleht Al-Watan Daily teatas teisipäeval, et valitsusrežiimi delegatsiooni "juhib Süüria diplomaat ja alaline esindaja ÜRO-s Bashar al-Jaafari".

Opositsiooni esindab rühmituse Islamiarmee juhtfiguur, mässuliste pealäbirääkija Mohammad Alloush, ütles opositsiooni Rahvuskoalitsiooni liige Ahmad Ramadan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles