PERSOON: Gabriel peab võtma ette ebameeldiva käigu Merkeli vastu

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa majandusminister Sigmar Gabriel ja kantsler Angela Merkel eelmisel nädalal Berliinis kabinetikohtumisel.
Saksa majandusminister Sigmar Gabriel ja kantsler Angela Merkel eelmisel nädalal Berliinis kabinetikohtumisel. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Saksa sotsiaaldemokraadid (SPD) valivad oma kantslerikandidaadi välja järgmise nädala lõpul. Kuigi keegi pole avalikult kinnitanud, et soovib endiselt populaarsele konservatiivist (CDU) liidukantslerile Angela Merkelile sügisestel parlamendivalimistel vastu astuda, jääb see ülesanne suure tõenäosusega SPD juhile Sigmar Gabrielile.

Riigi majandusminister ja asekantsler Gabriel pole meediale küll kuuldusi kinnitama tõtanud, kuid tähelepanelike ajakirjanike väitel on ta möödunud kuust alatest asunud teed sillutama, andes hulga intervjuusid ja avaldades arvamuslugusid. Kõigi teiste variantide kõrval on ta parim valik, möönis väljaandele Politico üks SPD staažikas parlamendisaadik. 

Tegemist on karmi tõega, sest ehkki 57-aastane Gabriel pole paljude vaatlejate hinnangul partei juhtimisega kuigivõrd hästi hakkama saanud, pole ka kedagi teist, kellele see ülesanne usaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles