India keskosas sai plahvatuses surma kolm naist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mässulised võitlevad enda sõnul keskvalitsusega maa, töökohtade ning vaeste hõimurühmade õiguste eest.
Mässulised võitlevad enda sõnul keskvalitsusega maa, töökohtade ning vaeste hõimurühmade õiguste eest. Foto: AFP

India keskosas asuvas Chhattisgarhi osariigis kärgatas plahvatus, milles sai surma kolm naist ja vigastada veel viis inimest, teatas neljapäeval politsei.

Hukkunute seas oli üks 14-aastane tüdruk.

Politsei informatsiooni kohaselt kärgatas plahvatus, kui üks ravimtaimi korjanud naistest astus isevalmistatud lõhkeseadeldisele.

"Kaks naist hukkus kohapeal ja üks suri hiljem haiglas. Veel viis inimest sai vigastada," ütles Narayanpuri politseiülem Abhishek Meena.

Võimuesindajate hinnangul olid lõhkeseadeldise sihtmärgiks tõenäoliselt julgeolekujõudude patrullid ja selle paigaldasid piirkonnas tegutsevad maoistlikud mässulised.

Mässulised on aastakümneid võidelnud föderaalvalitsuse kukutamise nimel, kuid konflikt sai uut hoogu pärast parempoolse peaministri Narendra Modi ametisseastumist 2014. aastal.

Maoistid alustasid Indias Hiina toonasest liidrist Mao Zedongist inspireerituna ülestõusu 1960. aastatel. Ülestõus on nõudnud tuhandeid inimelusid.

Mässulised võitlevad enda sõnul keskvalitsusega maa, töökohtade ning vaeste hõimurühmade õiguste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles