Malis hukkus rünnakus valitsusmeelsete laagrile 50 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid kannavad haavatuid.
Sõdurid kannavad haavatuid. Foto: REUTERS TV/REUTERS

Malis hukkus kolmapäeval enesetapurünnakus endisi mässulisi ja valitsusmeelseid üksusi majutavale laagrile umbes 50 inimest, teatasid allikad ÜRO rahuvalvemissioonist ja kohalikust omavalitsusest.

Haavata sai veel kümneid inimesi.

Laager asub Mali põhjaosas Gao linnas, kust on alanud mässuliste ülestõusud ja kus peidavad end islamistid.

President Ibrahim Boubacar Keita kuulutas riigis välja kolmepäevase leina. Kaitseminister Abdoulaye Idrissa Maiga kiirustas sündmuskohale.

Veresauna eest võttis vastutuse Alžeeria islamisti Mokhtar Belmokhtari äärmusrühmitus Al-Murabitoun, mis on liidus Islami Maghrebi Al-Qaedaga, teatasid kolmapäeval pühasõdalaste võrgutegevust jälgiv monitooringufirma SITE Intelligence ja Mauritaania uudisteagentuur Al-Akhbar.

Terroristide informatsiooni kohaselt lasi ennast lõhkeaineid täislaaditud autos õhku pühasõdalane nimega Abdelhadi al-Foulani.

Terrorirühmituse Murabitouni liidrit Belmokhtari üritavad tabada mitu riiki. 2013. aastal asutatud Al-Murabitoun esitleb ennast Al-Qaeda Lääne-Aafrika haruna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles