60-aastane saksa naine andis ekspartneri HIViga nakatamise eest kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vereproov.
Vereproov. Foto: NOEL CELIS/AFP/Scanpix

Saksa 60-aastane naine nõuab oma endiselt seksuaalpartnerist HI-viirusega nakatamise tõttu kohtu kaudu mitusada tuhat eurot valuraha.

Naine oli mehega tutvunud 2012. aastal. Enne esimest intiimvahekorda oli hageja partnerilt nõudnud HI-viiruse testi, kuna tolle eelmine elukaaslane oli surnud immuunsüsteemipuudulikkuse tõttu, kirjutab Spiegel.

Mees siiski antud lubadust ei täitnud, vaid läbis üldise tervisekontrolli, misjärel teatas naisele, et temaga on kõik korras.

Müncheni ringkonnakohus nõustus naise 110 000 euro suuruse valurahanõudega, kuid kostja oli selle vastu. Hageja esitas seejärel apellatsioonikaebuse ja tõstis rahasumma taas 160 000 euro suuruse summani, mis oli olnud ka algne nõue.

See ei ole esimene kord, mil HIV-nakkust puudutav juhtum Saksamaal kohtusse jõuab. 1987. aastast alates on riigis toimunud 50 kriminaalasjaprotsessi, millest kaks veel kestavad. Tsiviilkohtumenetlused on antud teema puhul harvemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles