Röövel viis Cannes’is 15 miljoni euro eest juveele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövel viis Cannes' is Harry Winstoni juveelipoest 15 miljoni euro eest juveele
Röövel viis Cannes' is Harry Winstoni juveelipoest 15 miljoni euro eest juveele Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

Prantsusmaa lõunaosas, kuulsas filmilinnas Cannes’is Croisette’is toimus rööv, milles röövli saagiks langes 15 miljoni euro väärtuses juveele.

Politsei andmetel teeskles umbes 30-aastane röövel eile Harry Winstoni juveelikaupluses jõukat klienti, kandes healõikelist ülikonda ja päikeseprille, kuid haaras siis relva ja nõudis hinnalisi ehteid, edastab Reuters.

Harry Winstoni juveelipood Cannes'is / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Harry Winstoni juveelipood Cannes'is / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Politsei vaatas läbi poe turvakaamerate salvestised, mille kohaselt lahkus mees pärast röövi rahulikult poest, nagu ta oleks sealt ehteid ostnud.

Röövel, kellel oli kaasas automaatpüstol ja granaat, andis müüjatele käsu panna talle kotti teemante ja teemantidega ehteid. Uurijate sõnul ehmusid müüjad relvade tõttu, kuid ei ole teada, kas granaat oli ehtne või oli see butafooria.

Juveelipoe turvatöötaja ei saanud röövlit takistada, kuna röövel ähvardas ta maha lasta. Siiski keegi juhtumis, mis kestis umbes kaheksa minutit, kannatada ei saanud.

Röövel viis Cannes' is Harry Winstoni juveelipoest 15 miljoni euro eest juveele
Röövel viis Cannes' is Harry Winstoni juveelipoest 15 miljoni euro eest juveele Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

Cannes’i linnapea David Lisnard sõnas meediale, et sellist röövi oleks saanud takistada kui riik lubaks kuritegude ennetamiseks biomeetrilist tuvastamist.

Cannes’is Croisette’il on ka varem samalaadne rööv toime pandud. 2013. aasta juulis viis röövel Carltoni hotellis olenud juveelinäituselt 103 miljoni euro eest juveele. Prantsuse politsei ei ole seni leidnud röövlit ega juveele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles